Matbaa da Basılan Şeyler

Matbaa da Basılan Şeyler

Matbaa nedir veya matbaada ne basılır denildiğinde aklımıza ilk olarak kitap, defter, kartvizit, davetiye gibi ürünlerin basıldığı yerler gelir. Ancak yaşanan teknolojik gelişmeler matbaaların kendilerini modernize ederek farklı sektörlere hizmet vermelerini sağlamıştır. Bu alandaki teknolojik gelişmeler, matbaa baskısı yapılabilen malzemeler için çeşitlenmeyi beraberinde getirmiştir.  Cansoy Matbaa gibi sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden işletmeler açısından matbaada basılan şeyler gün geçtikçe artış göstermektedir. Kullanılan son teknoloji ürünü baskı makineleri sayesinde matbaacılık sektörü gelişmekte ve büyümektedir. Matbaanın temel amacı, istenilen görselin çeşitli yüzeyler üzerine renk ve görüntü kaybı yaşanmadan aktarılmasıdır. Bunu için de var olan görselin makineler aracılığıyla başka yüzeylere bastırılması gerekmektedir. 

Baskı için kullanılan yüzeylerin en yaygın olanı kağıt ve kumaştır. Basılan yüzeylerin çeşitlenmesi artan teknoloji ile gerçekleşmiştir. Cansoy Matbaa, çok farklı kalitede kağıt, kumaş, plastik, deri  başta olmak üzere her türlü materyal yüzeyine basım işlemi gerçekleştirmektedir. Dijital baskı teknikleri sayesinde matbaada basılan şeyler artmış, sektör gelişmiştir. Matbaada baskısı yapılabilen malzemeler her gün artmakla birlikte günümüzde matbaada basılan şeyler şu şekilde sıralanabilmektedir: kitap, defter, zarf,  antetli kağıt, kartvizit, davetiye, nikah şekeri, broşür, poster, afiş, el ilanı, ajanda, katalog, etiket, ambalaj ürünleri, bloknot, takvim, magnet, çeşitli dosyalar, fatura, kaşe, ayraç vs. Günlük hayatta istisnasız hepimizin kullandığı pek çok ürün matbaalarda basılmaktadır. Bu ürünlerin baskısı  bireylerden ziyade kurum ve kuruluşlara yöneliktir ve çok sayıda yapılır.

Matbaa seri baskıların yapıldığı yerdir ve tekli baskıları daha çok kişiye özel hazırlanan ürünler için tercih edilmektedir. Çeşitli kurumlar için aynı anda çok sayıda dosya, kartvizit, antetli kağıt baskısı yapar. Ancak matbaada basılan şeyler, ne kadar sıralanırsa sıralansın sürekli artmakta ve çeşitlenmektedir. Müşterilerin talepleri doğrultusunda kişiye özel hediyelik eşya tasarımı ve basımı da yapılmaktadır. Cansoy Matbaa, toplu üretimin yanı sıra özel tasarım hediyelik eşya, isme özel hediyelik ürün basımı da yapmaktadır. Matbaada baskı yapılan malzemeler denildiğinde daha çok büyük çaplı baskılar kastedilmektedir. Ancak matbaalarda çok farklı ürünlerin baskıları da yapılabilmektedir. Bu nedenle matbaada ne basılır sorusunun cevabı oldukça uzun ve değişkendir.