Ofset baskı makinası

OFSET BASKI NEDİR

Ofset baskı nedir, ofset baskı sistemi yağlı mürekkebin özel su ile karışmaması prensibine dayanarak baskı yapar. Kalıplarda görselin bulunduğu alanlar dışında kalan alanlara özel bir çözelti emdirilerek baskı alanlarına yağ bazlı mürekkep emdirilir. Bu kalıplarda hazırlanan görsel bir kağıt ya da baskı materyali üzerine aktarılır. Ofset baskı makinası çok hızlı bir şekilde seri baskı yapma imkanı sağlamaktadır. Ofset baskı tekniği özellikle sayıca fazla olan baskılarda maliyeti ciddi ölçüde azaltmakta ve baskı süresini de ciddi ölçüde kısaltmaktadır.

Ofset baskı hazırlık aşamaları öncelikle baskı görselinin tasarlanması ile başlar. Daha sonra ofset baskı kalıpları hazırlanmaktadır. Bu kalıplar elle ya da fabrikasyon olarak hazırlanmaktadır. Fabrikasyon kalıplar elle hazırlanan kalıplara göre daha kaliteli sonuç verir. Bu yüzden baskı kalitesini arttırmak için fabrikasyon kalıplar tercih etmek gerekir. Ofset baskı maliyeti mürekkep, kağıt ve kalıp maliyetleridir. Birim kalıp maliyeti baskı miktarı arttıkça düşmektedir. Çünkü bir kalıp ile milyonlara varan baskılar yapılabilmektedir. Ofset baskı yapan firmalar genellikle gazete, dergi, broşür, kartvizit gibi çok sayıda yapılacak olan baskılarda ofset baskı önermektedir. Ofset baskı yapan matbaalar arasında bulunan Cansoy Matbaa kaliteli kalıpları ile ofset baskı ihtiyaçlarınıza uygun çözümler getirmektedir.

Ofset baskı yapımı hızlı ve kaliteli baskı isteyenler için bir çözümdür. Yüksek sayıda yapılacak baskılarda en iyi çözüm olduğu için dünya genelinde seri baskı da en çok kullanılan teknik ofset baskı tekniğidir. Ofset baskı maliyet hesaplama işlemleri kalıp, kağıt, dizgi ve mürekkep maliyetlerinin toplanması ile hesaplanmaktadır. Web ofset baskı yapan firmalar maliyeti düşürmek için yüksek sayıda baskı yaptırmanızı önerecektir. Bu çok doğru bir yaklaşımdır. Birim başına kalıp maliyetleri ancak çok sayıda baskı ile mümkündür. Ofset transfer baskı nasıl yapılır ve ofset baskı ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak, özel tasarımlarınızın baskılarını yaptırmak için Cansoy Matbaa firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Firma olarak en uygun ofset baskı fiyatları ile yaptığımız baskı işlemlerinde kaliteyi birinci plana alarak sizlere en kaliteli baskı çözümlerini sunmayı hedefliyoruz.