CMYK Renk Yönetimi, Renk kalitesi

OSTİM MATBAA

Ostim matbaa Ankara firması olan Cansoy Matbaa firmamız online matbaa hizmetleri ile nerede olursanız olun sizlere ulaşmaktadır. Baskı ihtiyaçlarınızı tek bir tık ile halledebileceğiniz kaliteli baskılar için en uygun matbaa baskı fiyatları ile hizmet verilmektedir. Matbaa Ankara firmamız sayesinde dijital ve ofset baskı teknikleri ile basımı gerçekleştirilmiş ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz. Baskı siparişi vermeden önce daha iyi baskı sonuçlarını almanızı sağlayan birkaç tasarım ipucunu sizlerle paylaşalım istedik. Tasarıma başlarken baskı için öncelikle tasarımlarınızı CMYK renk modunda yapmanız gerekmektedir. RGB renk modunda yapılan tasarımlar baskı aşamasında CMYK renk moduna dönüştürülmektedir. Bu da baskıda renklerde kaymaya neden olabilir. En iyi sonuç için tasarım renk modunu doğru seçmeniz gerekir.

Gerek dijital baskıda gerek ofset baskıda renk yönetimi oldukça önemli bir husustur. Bu sayede renklerin doğru bir şekilde basılması sağlanır ve baskıda istenilen görsel en iyi şekilde çıkmış olur. Ofset baskı hazırlık aşamaları tasarım yapılması tasarımın kalıplara aktarılması, baskı yapılması ve baskı sonrası koruyucu işlemler ile kesim işlemleri şeklinde devam eden bir süreçtir. Ofset baskı kalıpları hazırlanması en zorlu süreçlerden birisidir. Çünkü kalıplar doğru bir şekilde ayarlanmaz ve hizalamaları doğru yapılmazsa renklerde kayma meydana gelir ve baskıda kötü sonuçlara neden olur. Bu yüzden numune baskı yapılarak baskı kalitesinden emin olunduktan sonra baskı işlemine başlanır. Numune baskılar optik cihazlarla ve gözle kontrol edildikten sonra ancak baskı işlemine onay verilir.

Ofset baskı avantajları sayesinde yıllarca daha kendisine kullanım alanı bulabilecek kaliteli bir matbaa baskı tekniğidir. Özellikle seri baskı imkanı sayesinde bir baskının çok sayıda yapılacağı durumlarda ofset baskı tekniği mükemmel bir sonuç vermektedir. Gazete basımlarında kullanılan ofset baskıda tabaka halindeki kağıtlar ya da rulo kağıtlar kullanılarak baskı yapılabilmektedir. En uygun ofset baskı fiyatları Ostim Ankara matbaacılar olarak Cansoy Matbaa firmamız tarafından sağlanmaktadır. Böylece istediğiniz tasarımları en kaliteli ofset baskı makinelerinde minimum maliyetlerle yaptırabilirsiniz. Birim başına maliyeti sayı arttıkça düşüren ofset baskı sayesinde milyonlara ulaşan sayılarda baskı yaptırma şansınız bulunmaktadır.