Hangi Kumaşa Dijital Baskı Yapılır

Hangi Kumaşa Dijital Baskı Yapılır

Hangi kumaşa dijital baskı yapılır veya dijital baskı için en uygun kumaş neler bakarak, pamuk polyester karışımı, pamuk, suni ipek ve ipek ile benzer ip özelliğine sahip kumaşlarda yer almaktadır. Kullanılan ipliklerin yapıları ve özellikleri farklı olarak birçok farklı ürün için kullanılabiliyor. Aynı zamanda dijital baskıda yüksek bir kalite yakalamak için kumaş özelliği ve yapısı büyük bir önem taşır. Dijital baskı hangi kumaşa yapılır baktığımızda kumaş üzerinde yapılan baskı işleminde kullanılan makineler farklı özelliklere sahip olarak yapılacak baskı türüne göre makine belirleniyor.

Tekstil sektöründe yapılan teknolojik gelişmelerle beraber yepyeni ürünlerin üretilmesi, insanların tüm tekstil ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilmektedir. En iyi dekoratif çalışmaların yapılması için öncelikle kumaş ürünlerinin kullanım amacı belirlenmelidir. Ardından farklı desen tercihleriyle birlikte dijital baskı mümkün olabilir.

Dijital Baskı Yapılabilen Kumaşlar

Tekstil alanındaki baskı kumaşlarının kalitesi ve aynı zamanda dijital baskı tekniklerinin gelişimiyle beraber görsel kalitesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle reklam sektörüne yönelik olan çalışmalar arasında dijital tekstil baskı da yer alıyor. Dijital baskı yapılabilen kumaşlar açısından bakarsak ise hemen hemen her kumaş için kullanılabilmektedir. Ancak en yaygın olanları pamuk, ipekle beraber suni kumaşlardır. Bunun dışında polyester ve naylon da dijital baskıyla beraber özelleştirilir. Kumaşa dijital baskı örnekleri de oldukça fazladır. Bu kapsama baktığımızda yolluk, servis altlığı, kırlent, yastık gibi dekoratif alanların yanında bayrak, tişört, promosyon malzemelerinden de örnek verilebiliyor.

Dijital Baskı Kumaş Çeşitleri

Dijital baskı kumaş çeşitleri genellikle kumaş yapısıyla desen seçeneklerine göre çeşitlendirilmektedir. Belirlenen kumaş çeşitleri ile beraber kullanıcıların zevkine hitap edecek özel çalışmalar yapılmaktadır. Kumaş üzerine uygulanan dijital baskılar, kumaşların kullanım alanıyla ve model seçimiyle beraber herhangi bir kısıtla olmadan tercih edilebilmektedir. Sonuç olarak günümüzün gelişen baskı teknolojileriyle her türlü kumaşa baskı mümkündür. Ancak yüksek kalitede ve dayanıklı bir baskı olması için belirtilen kumaş özelliklerine daha çok hitap edebilmesi gerekiyor. Bunun sonucunda olarak kullanım yerine göre kolay kullanım sağlayan kumaşlar için dijital baskı yapabilmek mümkündür.