Matbaa Sektörü Nereye Gidiyor?

Matbaa Sektörü Nereye Gidiyor?

Düşük Enerjili UV kürlenme teknolojisi anlatımına girmeden önce, böyle bir başlıkla giriş yapmayı daha uygun buldum. İnternet ve dijital çağın nimetleri sektörümüzü derinden etkiliyor. Ancak geleneksel yöntemlerin  bir süre daha etkinliğini muhafaza edeceğini, bununla birlikte geliştirilen yeni sistem ve yöntemlerle direnme gücünü arttıracağını öngörüyoruz. Bunların başında da LE UV baskı teknolojisi geliyor.

Geleneksel sistemlerin pazar payı her geçen gün azalsa da yenilikler sayesinde müşterilere ciddi avantajlar sunmaya devam ediyor. Önemli olan ve bizlere düşen, bu yüksek teknolojileri yakından takip etmek ve uygulamak. Müşterilere bunları çok iyi anlatabilmek.

LE UV Baskı Teknolojisi Müşterilere Ne Avantajlar Sağlıyor?

Öncelikle Acar Group olarak, yenilikleri ve son teknolojileri çok yakından takip ediyor, izliyor ve kullanım noktasında çaba sarf ediyoruz. Öyle ki dijital teknoloji ve internetin sürekli olarak sıkıştırdığı bir pazarda yer alıyoruz. Matbaa sektörü olarak böyle bir şanssızlığımız var.
Ancak bizler, bundan şikayetçi olmak yerine, müşterilerimize daha kaliteli, daha hızlı ve daha az stoklu kullanım sağlayacak çözümleri de arka arkaya sunuyoruz.

LE UV baskı teknolojisini 2016 yılında üretim parkurumuza kazandırdık. Bunu şimdiye kadar yeterince müşterilerimize anlatamadık. Sanıyorum, önümüzdeki dönemde bu konuda güzel çalışmalara imza atacağız. Bu teknolojinin müşterilere ciddi anlamda katkıları ve faydaları var. Bunların çok iyi anlatılması ve ısrar edilmesi gerekiyor.Bu hususta birçok yazı ve tanıtım okudum. Ancak ben bunda daha spesifik olup, kısa başlıklar haline özet yapmaya çalışacağım.

Müşterilerimiz neden LE UV baskıyı tercih edecekler?

*Hızlı üretim imkanı sağladığı için, ürettireceği siparişleri daha az stoklu verme imkanına kavuşacak. Bu sayede baskı sonrası cilt işlemlerine de hızlı geçildiğinden seri imalat imkanına kavuşuyor. Ortalama 15 günde üretilecek bir katalog 1 hafta gibi bir zamanda üretilmiş olacak.
*Bu baskı teknolojisinde toz kullanımı olmadığı için, baskılar daha net ve daha parlak çıkacak. Yani çok daha kaliteli baskı görüntüsü olacak.
*Özellikle ısıya karşı duyarlı materyallere (Pvc ve aydınger kağıt gibi)  baskıda başarılı olan bu sistem sayesinde maliyetler düşecek, kalite daha da artacak.
*Baskı sonrası kuruma çok hızlı olduğu için, mürekkep parlaklığında bir kayıp olmuyor, çizilme gibi problemler  büyük oranla ortadan kalkıyor.
*Ağırlıkla kaliteli katalogların basıldığı  fantazi kağıtlar gibi, zor kuruyan kağıtlarda çok başarılı  baskı imkanı veriyor. Baskı sonrası hızlı kuruma sağlıyor.
*Müşteriler baskı sonrasında kağıdın doğal kendi dokusunu görebiliyor. Yani kağıdın dokusu kaybolmuyor. Bu da  kalite açısından ve görsellik açısından inanılmaz bir başarı sağlıyor.
Özetle, hızlı üretim sayesinde daha az sipariş imkanı, daha az stok, daha az maliyetle, daha hızlı mal alma imkanı sağlıyor. Ayrıca ürün ve hizmetlerin görsellerindeki parlaklık ve netlik sayesinde kendilerini müşterilerine daha iyi anlatabiliyorlar.
*Çevresel faktörlere gelince, toz kirliliği sıfır, ozon sıfır, ısı emisyonu sıfır, daha düşük elektrik tüketimi, daha düşük kağıt firesi imkanı sunuyor.
Baskı anında daha düşük ısı yayılımı yapan ve daha az enerji kullanan LE UV teknolojisini tercih ederek çevreyi korumamıza ciddi katkılar sağlıyor.
Baskıda yüksek parlaklık ve netlik sağladığı için, baskı sonrası vernik, lak ve selefon gibi çevreye olumsuz etki eden işlemleri  büyük oranla ortadan kaldırıyor.

LE UV Başarı Hikayemiz: Makinamızı daha yeni almamıza rağmen, bugüne kadar yaptığımız kataloglarda ciddi geri dönüşler aldık. Müşteri memnuniyetleri özellikle butik kataloglarda çok üst seviyelere çıktı. Üretim departmanları arasındaki hız farkları dengelendi. Sektörümüzde büyük bir sıkıntı olan termin sorunları büyük oranla ortadan kalkarak daha hızlı üretim sayesinde müşteri memnuniyeti çıtası yükseldi. Pvc malzemeli  mönü kataloğu baskısı ile müşteri memnuniyetinde çıtayı bir hayli yükseltmiş olduk.

LE UV Teknolojisi Müşterilere Neden Daha İyi Anlatılmalı?

Her yeni çıkan teknoloji beraberinde bir takım olumsuzluklarda getiriyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmanın yolu satış ve pazarlamadan geçiyor.
Sektörümüzdeki satışçılarımız, yukarıda belirtilen ve müşterilere mutlak katkı sağlayan faydaları çok iyi anlatmalılar. Israrla başarı hikayelerini, birebir örneklerle birlikte göstererek ikna etmeliler. Birkaç işi bastırıp neticesini gördükten sonra müşteriler artık bu sisteme alışmış olacaklar. Ondan sonra kendileri artık benim kataloğumu LE UV makinanızda basın diyerek, kendileri istekte bulunacaklar. Ancak bunu sağlayana kadar bizim çok iyi kendimizi ifade etmemiz gerekiyor.

Sabır zordur, meyvesi boldur sözünden yola çıkarak, sabırla ve ısrarla anlatmalıyız. Sürdürülebilir başarı hikayeleri ancak bu sayede gerçekleşebiliyor.