baskı çeşitleri, baskı ayarı

OSTİM DİJİTAL BASKI

Ankara Ostim dijital baskı merkezi olarak baskı kalitesini arttıracak çözümleri sizlere sunmaktayız. Dijital baskı Ankara firması olarak baskı yaptırırken baskı kalitenizi arttıracak tasarım püf noktalarından bahsedelim. Öncelikle baskı tasarımı yaparken öncelikle tasarım boyutunu iyi belirlemeniz gerekir. Tasarım boyutunuzu belirlediğinizde taşma alanı belirlemeniz olası kesim hatalarında kağıt kenarında beyaz çizgiler görünmesini engeller ayrıca boyut içerisinde tasarım için bir de güvenli bölge oluşturmanız iç taşmalarda tasarımın zarar görmesini engeller. Tasarımlarınızı güvenli bölgede yapın ve arka planı taşma alanına kadar uzatın. Böylece kesim hatalarından tasarımınız zarar görmeden baskı yapılabilmektedir. Tasarımda dikkat edilmesi gereken ilk husus budur. Baskı renk ayarı yapılması gereken bir diğer husustur.

Tasarım renk ayarları yapılırken eğer tasarım dijital ortamda kullanılmayıp sadece baskıya gidecekse CMYK seçilmelidir. Çünkü RGB tasarım yapıp CMYK dönüşümü yapıldığında renk kayıplarına neden olabilmektedir. Oryantasyonun doğru yapılması da baskı sırasında karşılaşılabilecek olan hataları engeller. Çözünürlük kalitesi de önemli bir değerdir ve baskının göze daha doğal görünmesini sağlar. Bu yüzden baskı yapılırken 300 ppi altında çözünürlük tercih edilmemesi tavsiye edilir. Çok büyük boyutlu baskılar için ancak daha düşük ppi da tasarımlar yapılabilir. Dijital baskı özellikleri gereğince kullanılacak yazı karakterlerinin 7 puntodan küçük olmaması ve tasarımda kullanılan çizgilerinde en az 0.25 lik bir incelikte olması gerekir aksi durumda baskıda çizgiler görünmeyebilir.

Dijital baskı ile ofset baskı arasındaki farklar için en önemlisi şöyledir; ofset baskı kalıptan aktarımdır. Dijital baskı ise evde kullandığımız yazıcılar ile aynı mantıkla çalışmaktadır. Firmamızda en uygun dijital baskı fiyatları ile baskı yaptırmak için tasarımlarınızı görüntü kalitesinden kayıp vermeyeceğiniz. .tif ve .eps formatlarında kaydediniz. Tasarımlara sıfırdan başlıyorsanız renk olarak CMYK kullanmanızı söylemiştik. Ancak baskı için hazırlanmamış olan doküman ve tasarımların baskı yapılacağı zaman da RGB den CMYK dönüşümleri yapılması gerekir. Böylece en iyi baskı sonuçlarını alabilirsiniz. Çözünürlük ve kalite arasında dikkat edilmesi gereken bir hususta kullandığımız bilgisayar ekranları baskı kalitesini tam olarak gösteremez bu yüzden %400 civarı bir yakınlaşma sağlanarak baskı kalitesi hakkında inceleme yapılabilir.