Düğün davetiyelerinin hepsi neden bize sıradan gibi geliyor ?

Düğün davetiyelerinin hepsi neden bize sıradan gibi geliyor ?

Düğün davetiyesi bastırmaktaki temel amaç, düğünün nerde ve ne zaman yapılacağını insanlara duyurmak ve onları bu etkinliğe davet etmektir.  Son yıllarda düğünlere davet sosyal medya üzerinde, elektronik davetiyelerle yapılmaya başlansa da davetiye basımı hala devam etmektedir. Düğün davetini dijital ortamda yapan çiftler dahil herkes davetiye bastırmaktadır. Bunun için de alanında uzman ve deneyimli, bol çeşitli davetiye katalogu olan matbaalar tercih edilir. Cansoy Matbaa,  25 yıllık deneyimi ve sınırsız düğün davetiyesi örnekleriyle Ankara’nın Altındağ ilçesinde hizmet vermektedir. Düğün davetiyenizin eşsiz olmasını, diğerlerine benzememesini isteyen çiftlere yönelik oldukça cazip önerileri de bulunmaktadır.  Amaç düğünü duyurmak ve davet olsa da bunu herkes en özgün şekilde yapmak ister.

Evlenecek çiftlerin titizlenerek  ve araştırarak karar verdikleri düğün davetiyeleri  çoğumuza sıradan gelir. Peki neden ? Hepsi birbirinden farklı modellerde olması rağmen düğün davetiyelerinin genel bir formatı vardır ve bu nedenle birbirine benzetilirler. Tüm düğün davetiyelerinde gelin ve damadın, ailelerin isimleri, düğünün yapılacağı yer, tarih ve evliliğe dair güzel bir söz, temenni, davet cümlesi yer almaktadır. Genel formatın bu olması nedeniyle davetiyeler bize sıradan gelebilir. Ancak kullanılan kağıdın türü, renk uyumu, tasarımı gibi alanlarda farklı ve orijinal tercihleri  bulunan çiftlerin düğün davetiyesi, diğerlerine nispeten daha olağan dışı olabilir. Düğün davetiyesine karar vermekte zorlanan çiftler, işin ehli kişi veya kurumlardan destek alabilirler. Ankara’da faaliyet gösteren Cansoy Matbaa, zengin düğün davetiyesi katalogu sayesinde çiftlerin hayalindeki davetiyeyi tercih etmelerine imkan verir. 

Cansoy Matbaa ayrıca düğünün nasıl bir konseptle yapılacağına göre davetiye önerilerinde  bulunmaktadır. Düğün davetiyesi, düğünün yapılacağı mekana ve konseptine göre tasarlanmalıdır. Davetiyeler, davetlilerin konsepte uygun hazırlanabilmesi için düğün hakkında fikir vermelidir. Zamanı ve ilgisi olan çiftler davetiyenin tasarımını kendileri yaparken, kısıtlı zamanı bulunan çiftler kataloglarda yer alan hazır tasarım düğüm davetiyelerinden biri de seçebilirler. Ancak davetiyenin kağıdını, kullanılacak renkleri, yazı tiplerini kendi tercihlerini göre değiştirmeleri mümkündür. Kağıdın kalitesi arttıkça davetiye basımının ücretleri de artmaktadır. Bu nedenle birkaç matbaadan fiyat aldıktan sonra karar vermek gerekir. Düğün davetiyelerinin basımının zamanlaması da dikkat edilmesi gereken bir husustur ve düğünden en az 10 gün önce dağıtılacak şekilde basılması beklenir.